Algemene informatie over verhuur

Gers en Yurts van Nooitmeerhaast kunnen altijd en overal staan, ieder seizoen, alle weersomstandigheden op elk redelijk gedraineerd, vlak terrein.
Voor het opzetten is essentieel: bereikbaar met bus + aanhanger tot aan de opzetplek. 

Er moet minimaal een halve meter om de Ger beschikbaar zijn voor opbouwen en afbreken. 

Gers hebben geen haringen nodig, ze staan vrij. De Gers worden verzwaard met stenen. 

De tijd die we nodig hebben om een Ger op te bouwen varieert van 1 tot 3 uur, afhankelijk van de maat en omstandigheden. 

Bij regen en/ of storm kan niet worden opgezet/afgebroken. Dit is omdat alleen de canvas laag waterdicht is. Als de vilten isolatie laag daaronder nat wordt is dit niet goed voor het vilt en daarbij is het niet meer te tillen. Bovendien komt er ontzettend veel vocht in de tent waar niemand blij van wordt. En het kost ontzettend veel hout om het allemaal weer droog te stoken. 

Onze Gers worden geleverd inclusief houtkachel, verlichting, simpele vloerbedekking en brandsetje: 

De houtkachel is een essentieel onderdeel van een ger; niet alleen kan erop gekookt worden en is het, als het buiten koud is, lekker warm. Ook als het geregend heeft vindt de tent het heel fijn als hij weer droog gestookt wordt, dit verhoogt ook het leefcomfort in en verlengt de levensduur van de Ger.
De verlichting bestaat uit één (met uitzondering van het Paleis, het Kasteel, de Zevenster en de Waldo; die hebben 2 tot 4 lampen) lamp waarin meerdere spaarlampen zijn gemonteerd. De lampen schijnen via het plafond waardoor ze een spreidlicht geven in de gehele tent.
Het brandsetje bestaat uit een waterton, ‘natte’ handdoek, waterschepje, brandblusser en een rookmelder. Op verzoek kunnen ook nooduitgangindicaties worden geleverd. 

Hout voor in de kachel kan eventueel, indien voorradig, bijgeleverd worden. Op verzoek kunnen we ook een bijl en hakblok achterlaten. 

Brandveiligheidcertificaten en productbladen zijn op aanvraag digitaal beschikbaar. 

Heb je nog meer vragen, speciale wensen; neem contact op.