Reserveer jouw tent, yurt of luifel

Komt jouw feest, festival of evenement er weer aan? Wat heb je daarvoor nodig? 

Schoonheid is balsem voor de ziel. Elk evenement, festival of feest wordt mooier met de authentieke, handgemaakte nomadententen, feesttenten en luifels van Nooitmeerhaast Verhuur uit Deventer. Gun jezelf en je gasten een sfeervolle accommodatie. Kies voor bescherming tegen regen, wind of zon met de mobiele, overdekte feestlocaties en intieme tenten van Nooitmeerhaast Verhuur.  

Past jouw event bij onze tenten? Of is het andersom? Wat ga jij dit jaar organiseren? Kunnen wij jou helpen met de perfecte keuze voor een goed aangekleed evenement?  

Reserveer jouw tent, yurt of luifel voor komend jaar! 

Hoe Michiel Slee een levenslange passie voor de Ger ontwikkelde  

Drie maanden lang trok Michiel Slee rond in de besneeuwde bergen van Mongolië. Het was één van de indrukwekkendste reizen die hij ooit maakte. Zijn fascinatie voor de pracht van het landschap, de rust en de ruimte van het land en de vriendelijkheid van de bevolking leidden tot een levenslange passie voor de Ger, de tenten waarin deze mensen wonen. Inmiddels is Michiel alweer vijftien jaar de verhuurder van een aantal authentieke Ger en vele andere tenten en luifels. Hij naait de doeken voor al zijn tenten zelf, zoveel mogelijk volgens de traditionele werkwijzen van de nomaden. En hij geniet nog elke keer van het opbouwen, én binnenlopen, van een yurt. Hij geeft in deze nieuwsbrief een kijkje in de verschillende tenten en luifels die hij verhuurt, en voor welke events ze geschikt zijn.  

Waarom een Yurt/Ger?  

De intieme, geborgen sfeer, de waanzinnige, ijzersterke constructie die in een tijdspannen van duizenden jaren is beproefd, de prachtige beschilderingen en het karakteristieke lattenpatroon. Dit zijn wat redenen waarom Michiel Slee, eigenaar van Nooitmeerhaast Verhuur, zo gek is op de Ger. Deze nomadententen worden vaak Yurts genoemd. Zodra je de drempel over stapt, laat je de buitenwereld achter je. In een Ger kun je echt in het moment zijn. Ook de mobiliteit van de Ger is ongeëvenaard. Je bouwt hem relatief snel op en af, en tegelijkertijd is hij – net als een stenen huis – bestendig tegen windkracht 10/11. Dit beproefde ontwerp is eeuwenlang verbeterd door de nomaden zelf, en is tot dusver ongeëvenaard gebleven.  

Ger 5 meter: slapen 2-6; zitten 15-25; doen 5-10  
Ger 6 meter: slapen 6-10; zitten 25-35; doen 10-15  
Ger 7 meter: slapen 10-15; zitten 30-50; doen 15-20 
Paleis 8 meter: slapen 15-20; zitten tot 70; doen tot 40  
Zevenster 10 meter: slapen tot 30; zitten tot 120; doen tot 70  
 
Bekijk alle tenten

Is jouw event geschikt voor onze yurts? 

 

Evenementen worden mooier met de karakteristieke yurts van Nooitmeerhaast. Onze yurts zijn zeer geschikt voor festivals en evenementen waar semi-gesloten locaties nodig zijn. Vooral organisatoren die de uitstraling van hun evenement belangrijk vinden, kiezen voor onze handgemaakte nomadententen. De yurt is akoestisch en thermisch gezien zeer goed geïsoleerd. Dat maakt hem perfect geschikt voor storytelling, onversterkte livemuziek, trainingen, workshopsessies en ceremonies, ook in de warmere en koudere jaargetijden. We hebben onze yurts zelfs wel eens verhuurd als bruidssuite, maar ook als locatie voor een afscheidsceremonie voor een overledene.  

De Grote Kabouter – jouw perfecte mobiele feestlocatie 

Wil je een wat opener tent? Kies je graag zelf de plek waar je jouw bijzondere feest wilt houden? Heb je een mooie tuin, een toffe natuurplek of een gaaf plein waar jouw evenement perfect past? De rood-witte Grote Kabouter is jouw opvallende en sfeervolle mobiele dansvloer, dinerzaal, meditatieruimte, overdekte pleintje, danslocatie of concertzaal. Met zijn 16 meter doorsnede, hoge dak en open vloer met zwevende paal in het midden ben je verzekerd van gezelligheid en weerzekerheid, ook in de wat koudere en nattere jaargetijden. De Grote Kabouter heeft enorme ramen en is daardoor heel toegankelijk en transparant. De muren kunnen er volledig uitgehaald worden, waardoor een gigantische overkapping ontstaat. Deze tent is er ook in een 12-meter doorsnee variant (de Waldo), met de mogelijkheid van een open vuur in het midden.   

Grote Kabouter: 200 personen (doen) tot 280 personen (zitten). 
Waldo: 100 personen (doen) tot 200 personen (zitten)

Bekijk alle tenten 

Luifels – zeker tegen zon en regen  

Steeds vaker kiezen festivals, evenementenorganisatoren en particulieren voor een overkapping van (delen van) hun event of feest. Ze tekenen hiermee voor weerzekerheid, afscherming tegen de zon die tegenwoordig ook in Nederland behoorlijk fel kan schijnen, en natuurlijk voor een sfeervolle aankleding. Want het oog wil ook wat. Nooitmeerhaast maakt al zijn luifels zelf. Ze zijn gemaakt van zandkleurig polyester/katoendoek of campshield en zijn gemakkelijk op te zetten. We verhuren ze in de maten 25, 40 en 70 vierkante meter. Ook is er nog de Sliclone vuurluifel met vuurschaal en vuurgat, van 50 vierkante meter, die gekoppeld kan worden met nog een Sliclone luifel tot een oppervlakte van in totaal 100 vierkante meter. Met de mogelijkheid een doorzichtige muur op te hangen als windbreker.  

Luifels: 25, 40, 70, 50 en 100 vierkante meter 

Bekijk alle tenten

Van lokaal gekapt hout en Texelse schapenwol 

Nooitmeerhaast heeft een fijne, grote werkplaats in Deventer die ze deelt met nog tien andere creatieve ondernemers. In die werkplaats naait Michiel Slee samen met nog één andere medewerker alle doeken voor de yurts, luifels en grote Waldo-tenten die bestemd zijn voor de verhuur of de verkoop. Merlijn van de Pol is verantwoordelijk voor al het houtwerk. De productie van de tenten gebeurt waar mogelijk circulair, lokaal en duurzaam. De houtconstructies zijn gemaakt van larixen uit de omgeving van Deventer. De wol die wordt gebruikt om de gevilte isolatiekleden van te maken voor de yurts, is afkomstig van Texelse schapen die grazen langs de Hollandse kust. Door lokale en Nederlandse producten als grondstof te gebruiken, en door te kiezen voor ambachtelijke verwerking, wordt bespaard op transportkilometers en vervuilende verwerkingsprocessen. De herkomst is transparant, de leveranciers kennen we persoonlijk. Dat vinden wij bij Nooitmeerhaast belangrijk, en jij natuurlijk ook!   

Bekijk alle tenten

Eenvoudig leven is fijn 

Wij van Nooitmeerhaast vinden relaxed en eenvoudig leven fijn. Veel van onze medewerkers wonen zelf in een yurt of ander mobiel woonmiddel en houden van minimalisme, eenvoud en verblijven in de natuur. Een fijne sfeer, stressloos werken en vriendelijkheid zijn de beginselen van onze organisatie. We merken geregeld dat deze levenswijze onze klanten aanspreekt. In de hectiek van vandaag de dag is stressloos werken een groot verlangen van veel mensen. De tentenbouwers, naaiers, en houtbouwers van Nooitmeerhaast delen deze visie op het leven.  

Jouw wensen zijn onze leidraad 

Elke klant die ons benadert, voelt de speciale sfeer die uitgaat van onze tenten. De één kiest voor een transparante, open tentconstructie, de ander heeft juist de intimiteit van de yurt nodig voor zijn evenement. Elke nieuwe klant krijgt persoonlijk contact met eigenaar/verhuurder Michiel Slee. Hij is gemakkelijk bereikbaar en heeft duidelijke antwoorden op al jouw vragen. In een intakegesprek probeert hij zo precies mogelijk aan te sluiten bij jouw wensen en verwachtingen. Ook kan hij goed de onmogelijkheden aangeven, mochten die er zijn. Het goed doorpraten van jouw evenement vindt Michiel heel belangrijk, of het nu groot of klein is.