The Real Mongol Ger Book

Ik, Froit, ben vaak gevraagd om een compleet boek over de Ger te schijven, over alles wat ik inmiddels weet van en over Gers, Yurts, Bosui, enz. Een compleet boek daarover is het niet geworden, maar om mijn bijdrage te leveren heb ik het meeste wat ik over de Ger weet opgeschreven.

Het is een (Engelstalig) boek geworden waarmee je zelf een Ger zou moeten kunnen bouwen, als je een beetje handig bent, en een hoop tijd en geld wilt investeren.

Het is geen eenvoudig boek, wij van Nooitmeerhaast en Euro-Yurts vinden het maken van Gers en Yurts een verantwoordelijke en zeker geen lichtzinnige zaak.

We maken/publiceren het boek zelf in Mongolië, in kleine oplages, het is te bestellen per email, we versturen over de hele wereld.

De vorm van het boek is traditioneel Oosters/nomadisch: Losse bladzijden, strook formaat, verpakt tussen twee (uiteraard lariks)-houten plankjes en gewikkeld in tweekleurig zijden doek met een knooptouwtje.

Omdat onze Gers helemaal waterproof zijn, is het boek geprint met een laserprinter, op watervast papier, en zou dus een eeuwigheid mee moeten gaan.

Het boek is verluchtigd met illustraties waar nodig, en soms ook gewoon voor de sfeer.

De tekst neemt je mee in drie lagen de diepte in, eerst de grote lijnen, daarna waarom en hoe, en dan uiteindelijk wat je met je handen gaat maken. Het boek gaat hoofdzakelijk over de standaard 5-muurse Mongoolse Ger, maar er staan ook maten en ideeën in om andere maten mee te maken.

Er zijn diverse voorbeelden bijgevoegd van onder andere het door ons gebruikte hout, het touw, canvas en vilt. 

Ik denk dat de waarde van de kennis in dit boek voor de mensheid zo belangrijk is dat dit de gepaste manier is om deze te presenteren en bewaren.

Echte kennis heeft geen prijs, het symbolische bedrag voor het boek is € 120,-. Na 17 jaar is helaas voor het eerst deze prijs veranderd. Dit is inclusief het levenslange recht om mij te bellen of mailen voor extra informatie. 

Verzendkosten zijn € 2,- in Mongolië en € 20,- in de rest van de wereld per aangetekende post.

Klik hier voor directe bestelling!